!i

Ziekenhuisopname

Openingsuren dienst Inschrijvingen

  • maandag tot vrijdag: van 7.00 uur tot 18.30 uur
  • gesloten tijdens het weekend en op feestdagen

Je kan de dienst Inschrijvingen tijdens deze uren bereiken op het nummer 059 41 40 30, via opna@azdamiaan.be of via onderstaand contactformulier.

Verschillende vormen van opnames

Een ziekenhuisopname kan twee vormen aannemen:

  • Daghospitalisatie: Op het dagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor een ambulante behandeling. Voor deze behandeling is slechts een ziekenhuisopname van maximaal één dag (zonder overnachting) nodig.
  • Klassieke hospitalisatie: De patiënt wordt opgenomen voor een langere periode, met minimaal één overnachting.

Ziekenfonds

Je huisarts en je ziekenfonds worden door onze diensten automatisch op de hoogte gebracht van je opname. Indien je dit niet wenst, kan je dit laten weten bij je opname.

Indien je ziekenhuisopname een arbeidsongeschiktheid tot gevolg heeft, verwittig dan zo snel mogelijk je ziekenfonds hierover.

Hospitalisatieverzekering

Indien je over een bijkomende hospitalisatieverzekering beschikt gelieve dit zeker te melden bij inschrijving en breng ook je verzekeringskaart en /of formulier mee.

Aangifte met Assurcard: Doe telefonisch aangifte van je opname of registreer je opname via de verzekeringskiosk in de wachtzaal van de dienst Inschrijvingen.

Aangifte met DKV: Geef je verzekeringskaart af en onze medewerker zal je opname aangeven tijdens de inschrijving.

Aangifte met Medi-Assistance of Medi-link: Breng je verzekeringsmaatschappij tijdig (voor je opname) op de hoogte van je ziekenhuisopname. Zij sturen jou en het ziekenhuis een bevestigingsbrief.

Arbeidsongeval

Indien  je opname het gevolg is van een arbeidsongeval, hebben wij de gegevens van de werkgever nodig en van de arbeidsongevallenverzekering (naam en adres van de verzekering, polisnummer –en of dossiernummer) waarbij deze is aangesloten. Zo kunnen wij voor een correcte administratieve afhandeling zorgen.

Contactformulier voor vragen in verband met je opname

pdf-, doc- of docx-bestand van maximaal 2 MB