alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Ziekenhuisopname

Een ziekenhuisopname kan twee vormen aannemen:

  • Daghospitalisatie: Op het dagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor een ambulante behandeling. Voor deze behandeling is slechts een ziekenhuisopname van maximaal één dag (zonder overnachting) nodig.
  • Klassieke hospitalisatie: De patiënt wordt opgenomen voor een langere periode, met minimaal één overnachting.

Voorinschrijving

Wij bieden u de mogelijkheid aan om u vooraf – dus vóór de dag van opname – te laten inschrijven. Tijdens deze voorinschrijving kunnen wij op een optimale wijze informatie verschaffen met betrekking tot uw kamerkeuze, de kostprijs van uw verblijf…

Wij raden dan ook aan om van deze voorinschrijving gebruik te maken. Zodoende kunnen de administratieve formaliteiten op de dag van de opname tot een minimum herleid worden.

Inschrijving op dag van opname

De dag van de opname meldt u zich aan bij een van de inschrijvingskiosken, rechts in de inkomhal.

Openingsuren dienst inschrijvingen:

  • maandag tot vrijdag: van 7.00 uur tot 18.30 uur
  • gesloten tijdens het weekend en op feestdagen

U kunt de dienst inschrijvingen tijdens deze uren bereiken op het nummer 059 41 40 30

Ziekenfonds

Uw ziekenfonds wordt door onze diensten automatisch op de hoogte gebracht van uw opname. Uw huisarts wordt eveneens in kennis gesteld van uw opname. Indien u dit niet wenst, kunt u dit laten weten bij uw opname.

Indien uw ziekenhuisopname het gevolg is van een ongeval, dient u dit bij uw ziekenfonds te melden en een formulier voor aangifte van ongeval in te vullen. Indien u een particuliere verzekering hebt afgesloten, dan waarschuwt u best uw verzekeringsinstelling en meldt u dit bij de inschrijving.