!i

Aanmelden en inschrijven

Het inschrijven voor een ziekenhuisopname kan via een voorinschrijving, een inschrijving op de dag dat je opgenomen wordt of in dringende gevallen via de Spoedgevallendienst. 

Inschrijvingskiosken

Voorinschrijving 

Je kan je vooraf – dus een moment vóór de dag van opname – laten inschrijven. Tijdens deze voorinschrijving kunnen wij op een optimale wijze informatie geven over je kamerkeuze, de kostprijs van je verblijf en brengen we de administratie al in orde. 

Wij raden aan om deze voorinschrijving te doen. Zo moet je op de dag van de opname je enkel aanmelden aan de kiosken in de inkomhal met je e-ID en kan je daarna meteen naar de zorgeenheid.

Hoe?

Je meldt je aan bij één van de inschrijvingskiosken naast de ingang met je e-ID en controleert je gegevens en kiest vervolgens voor “info-voorinschrijving”. Met het geprinte ticket begeef je je naar het inschrijvingsloket. Aan het inschrijvingsloket handelen we dan samen de nodige administratie af. 

Inschrijving op dag van opname

Als je geen gebruik maakte van voorinschrijving moet je op de dag van je opname vooraf de administratie in orde brengen aan het loket.

Hoe?

Meld je aan bij één van de inschrijvingskiosken naast de ingang met je e-ID. Controleer je gegevens waarna je opname verschijnt op het scherm. Als je deze bevestigt wordt er een ticket geprint waarmee je naar het inschrijvingsloket gaat. Aan het inschrijvingsloket maken we samen de administratie in orde. Daarna kan je naar de zorgeenheid voor je opname.

Inschrijven na opname via spoed

Als je via spoed opgenomen wordt ontvang je op de kamer een brief met de vraag om de administratie in orde te brengen aan het inschrijvingsloket. Doe dit zo spoedig mogelijk. Dit kan zowel door de patiënt zelf, als door een vertegenwoordiger. Breng zeker de e-ID van de patiënt en het ontvangen blad mee naar de dienst Inschrijvingen.

Hoe?

Meld je aan bij één van de inschrijvingskiosken naast de ingang met de e-ID van de patiënt en kies 'opname'. Met het geprinte ticket ga je naar het inschrijvingsloket. Aan het inschrijvingsloket maken we samen de administratie in orde.