!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Avondsessies in de Rug en nekschool

Dr. Eveline Petitjean ontwikkelde samen met de therapeuten een vernieuwd revalidatietraject voor rug- en nekklachten, op maat van elke patiënt. Dit is een onderdeel van de dienst Fysische geneeskunde, revalidatie- en sportgeneeskunde.

De revalidatie kan van start gaan na consultatie bij een fysisch arts en een revalidatie-arts. De revalidatie-arts volgt het ganse traject op en staat in nauw contact met de behandelende therapeuten.

Enerzijds is er de aanpak van acute rug- en nekklachten. Op basis van de klinische bevindingen en de diagnose, aangevuld met een uitgebreid functieonderzoek door een manueel therapeut, wordt een individueel behandelingsplan opgesteld. Dit behandelingsplan kan bestaan uit: Manuele behandelingen (mobilisaties, oscillaties, zachte manipulaties, harmoniserende technieken, neurale glidings, enz.) en/of oefentherapie gegeven en begeleid door een kinesitherapeut.

Anderzijds is er de aanpak van chronische rug- en nekklachten met een multidisciplinair wervelzuil-revalidatietraject: ‘rug- en nekschool’. Dit omvatten groepssessies met weliswaar geïndividualiseerde revalidatie bestaande uit manuele behandelingen, fysieke conditietraining, stabiliserende oefentherapie op de mat, de bal en de oefentoestellen van het Genius-concept, met een progressieve opbouw in oefenfases.

Dit alles wordt aangevuld met ergonomiesessies, gegeven door een ergotherapeut.

Het Genius Concept van de firma Gymna ondersteunt een veelzijdige behandeling met verantwoorde spierversterking.

dr. Eveline Petitjean, arts in de fysische geneeskunde, sportgeneeskunde en revalidatie

Genius, gecombineerd met cardio, stabilisatie-oefeningen op de mat, ergotherapie en andere therapieën garandeert een optimaal resultaat.

Sinds januari 2017 is het mogelijk om naast de dagbehandelingen ook avondsessies van de rug- en nekschool te volgen. Dit kan op dinsdag en donderdag van 17 uur tot 19 uur.

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving