!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Dementievriendelijk ziekenhuis

We nemen talrijke initiatieven om van ons ziekenhuis een dementievriendelijk ziekenhuis te maken. We vinden het belangrijk om het taboe te helpen doorbreken, we willen de kennis over de ziekte doen toenemen en onze omgang met de persoon met dementie verbeteren…  

Dementievriendelijk Ziekenhuis Troeven Banner

Dementie is vooral een ouderdomsziekte. Hoe ouder, hoe groter de kans op het ontstaan van dementie. Een 80-jarige persoon heeft 20 % kans op het ontstaan van dementie. Dementie is een ingewikkelde aandoening waarvan het ziektebeeld verschilt van persoon tot persoon. Dementie is geen toestand, maar een aandoening die evolueert.

In Az Damiaan willen wij op een goede manier omgaan met de dementieproblematiek. De geheugenkliniek is in het geriatrisch dagziekenhuis gevestigd. De geriaters en de neurologen hebben een multidisciplinair team ter beschikking om de diagnose te stellen en een globale aanpak te voorzien.

Naast diagnose en behandeling willen wij ook informeren en tips aanreiken om de omgang met personen met dementie aan te passen. Onze infrastuctuur en medewerkers zijn dementievriendelijk maar we informeren ook de omgeving van de patiënten zoals de familie en mantelzorgers. 

Dementievriendelijk Oostende

Zeker in een stad als Oostende, waar mensen graag komen wonen na hun pensioen, verdient dementie extra aandacht. Daarom wil Oostende zich inzetten als dementievriendelijke stad. Het project ‘Dementievriendelijke Oostende’ herken je aan de rode zakdoek met de knoop. Dit verwijst naar de knoop die men (vroeger) in een zakdoek legde om iets niet te vergeten.

Ook Az Damiaan is een partner in dit project en gebruikt dit label.

Meer info over ‘Dementievriendelijk Oostende’ lees je op https://www.oostende.be/dementievriendelijk

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving