!i

Work-life balance

Wij helpen je om je rol als Ostender zo goed mogelijk te combineren met je privéleven. Je vaste planning ligt ruim op voorhand vast en ook deeltijds werken is een optie. Via het Healthy Lifestyle Traject fluisteren wij je tips in over voeding, beweging en mentale gezondheid.

Gezondheid en welzijn

Uit het medewerkersonderzoek van 2016 bleek dat 'gezondheid en welzijn' vele medewerkers nauw aan het hart ligt en dat we hen hierin extra kunnen ondersteunen. Daarom zet Az Damiaan dan ook actief in op gezondheidspromotie bij onze artsen en medewerkers.

Onder de slogan "Your health matters" werden verschillende initiatieven opgezet om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van onze medewerkers te bevorderen. Zo kon je je inschrijven voor een Vitacheck om je fitheid in kaart te brengen, kon je deelnemen aan workshops rond mentale veerkracht en kon je onder begeleiding van een coach een zelf gekozen sportief doel bereiken.

Ostenders Banner Troeven 9

Werkschema

Glijdende werktijden

in de meeste administratieve, leidinggevende en managementfuncties werk je in een systeem van glijdende uren.

Mogelijkheden voor deeltijds werken

Az Damiaan wil helpen om je balans privé-werk in evenwicht te houden. Je kan hiervoor een beroep doen op de systemen van ouderschapsverlof of tijdskrediet. Verder kun je ook je werktijd verlagen naar een regime van 80, 75 of 50%.

Vakantiedagen

Werk je voltijds, dan kan je rekenen op 25 vakantiedagen en 10 betaalde feestdagen. Bovendien worden er voor verpleegkundigen en paramedici vanaf 45 jaar extra dagen toegekend. Voor andere medewerkers geldt dit vanaf 50 jaar.

Loon en toeslagen

Je loon wordt bepaald door de baremaschalen die gelden in de sector van de privéziekenhuizen.

Als verpleegkundige krijg je bij Az Damiaan vanaf de eerste dag alle anciënniteit toegekend die je bij een andere werkgever in dezelfde functie hebt opgebouwd. Ook in andere functies wordt op basis van je relevante werkervaring extra anciënniteit toegekend. 

Voor de prestaties in het weekend en 's nachts worden de volgende toeslagen gehanteerd:

  • tijdens werkdagen na 19 uur: +20%
  • zaterdagwerk: +26%
  • nachtwerk (vanaf 20 uur): +35% op week- en zaterdagen en +56% op zondagen
  • onderbroken avonddiensten: +50% op week- en zaterdagen en +56% op zondagen
  • zon- en feestdagen: +56

Extralegale voordelen

Maaltijdcheques

Voor elke gewerkte dag krijg je een maaltijdcheque van € 4,20 (incl. werknemersbijdrage van € 1,75)

Hospitalisatieverzekering

Elke medewerker met een contract van onbepaalde duur krijgt een gratis hospitalisatieverzekering voor het hele gezin. Bovendien kan je hierbij kiezen tussen twee formules (kostenverzekering of forfaitaire dagvergoeding).

Woonwerkverkeer

Kom je met de wagen naar het werk, dan krijg je hiervoor een vergoeding gebaseerd op de wettelijk bepaalde kilometervergoedingen. Je kan gratis parkeren in een aparte personeelsparking, met onmiddellijke toegang tot het ziekenhuis. Er zijn laadpalen voor elektrische wagens en fietsen

Fietsers krijgen een vergoeding ter waarde van € 0,23 per kilometer.

Wie met de trein komt, krijgt zijn abonnement volledig terugbetaald.

Cafetaria aan personeelstarief

Elke middag kun je voor de democratische prijs soep, een warme maaltijd en een dessert krijgen in onze cafetaria. Wie zijn eigen lunchpakket meebrengt, kan gratis water en soep verkrijgen.

Benefits at work

Via Benefits at work krijg je korting in heel veel winkels en kun je aan verminderd tarief tickets kopen voor pretparken en cinema.

Faciliteiten in de nieuwbouw

In ons nieuwbouw ziekenhuis kun je ook terecht in de shop voor enkele last minute boodschappen en dankzij ons broodautomaat is jouw broodje elke dag vers gebakken.