!i

Teleconsultatie gynaecologie naar aanleiding van de coronacrisis

Gezien de coronacrisis, bieden de gynaecologen binnen hun thuisraadplegingen de mogelijkheid aan tot een teleconsultatie. 

Dit kan om raad en advies in te winnen of niet-dringende maar toch vervelende gynaecologische problemen op te lossen.

Belangrijk

Vanuit Az Damiaan bieden wij aan onze artsen en patiënten standaard het gebruik van Microsoft Teams aan. Dit is een gebruiksvriendelijke én veilige applicatie rekening houdend met de geldende privacyvoorschriften. Niet alle artsen maken gebruik van Microsoft Teams.  

We geven nog mee dat alternatieven voor Microsoft Teams (zoals bv. Zoom) potentiële risico’s op vlak van privacy kunnen inhouden. Az Damiaan kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele inbreuken.

Praktisch

  • Maak een afspraak om een teleconsultatie in te boeken door één van de gynaecologen te e-mailen via hun prive-émail.
  • Installeer de Zoom-app op je telefoon of computer. Na installatie kun je een account aanmaken op basis van bijvoorbeeld je e-mailadres of Facebookaccount. 
  • Laat de gynaecoloog weten wanneer je Zoom-account operationeel is, zodat een uitnodiging voor videoconference naar je toegestuurd kan worden.
  • Hou je e-mail omtrent het afgesproken uur goed in de gaten, zodat je de uitnodoging niet mist. 

Gelieve via het e-mailadres van jouw gynaecoloog het teleconsult aan te vragen: 

Gezien we op deze manier de continuïteit van zorg kunnen garanderen, wordt de vereffening van het consult rechtstreeks met het RIZIV geregeld. 

Veelgestelde vragen

De huidige coronacrisis roept heel wat vragen op bij aanstaande mama's en hun partner. We geven hier antwoord op enkele veelgestelde vragen.